Výběrová káva (z angl. Speciality Coffee) se v Česku a na Slovensku pomalu stává zřetelným pojmem. Stále více zákazníků zajímá, co konzumují, za co platí, a vedle vysoké kvality dbají na celkový zážitek, dojem a uspokojení chuti z každého jednoho šálku. Káva je prostě fenomén.

Dnes neexistuje žádná ustálená definice pojmu "výběrová káva", ale nejrozšířenější a pravděpodobně i nejuznávanější je definice organizace Speciality Coffee Association of America/Europe, podle níž výběrová káva nesmí mít na 350 g více než 5 defektních zrn. Co se týče chuťových a aromatických vlastností, musí v degustačním testu získat minimálně 80 bodů, na 100 bodové stupnici. Vnímání chuťových vlastností je sice subjektivní, avšak hodnotitelé jsou odborníky, kteří se v mnoha hodnocených vlastnostech shodují. Hodnotí se aroma, chuť, acidita, tělo, dochuť, lahodnost, vyváženost, čistota šálku, jednotnost a celkový dojem. Výběrová káva musí být pražená tak, aby dosáhla svůj maximální potenciál, což je ve většině případů světlejší pražení, než na jaké jsme zvyklí ve většině našich kaváren a prodejen.

A nezapomeňte, že i ta nejlepší výběrová káva musí být čerstvá, delikatesní a s láskou připravená. Káva s Vámi i ve Vás.

obrázek

Káva – proč od nás?

  Neděláme kompromisy

Abychom našim zákazníkům mohli dodávat čerstvou kávu, je pražena dle velikosti poptávky. Naši kávu nikdy nepražíme na sklad. Kávy pravidelně rozvážíme jen v potřebném množství. Zcela si uvědomujeme, že káva má svůj vrchol kvality v prvním týdnu po upražení a vše tomu přizpůsobujeme.

Vždy 100% dbáme na to, aby byly kávy správně uchované a skladované.

Balení a kvalitní obsah

O kvalitní kávě jsme již něco řekli, ale tam vše nekončí, kávu musíme zabalit, označit, dopravit. Na uchování čerstvosti kávy stavíme celý proces od nákupu zelených zrnek z čerstvých sklizní až po upražení na objednávku a pečlivé zabalení. Aby si upražená kávy co nejdéle uchovala své jedinečné chuťové vlastnosti a aroma, je nezbytné ochránit kávová zrnka před vzduchem.

Právě vlivem přístupu kyslíku káva postupně zvětrává a oxiduje a přichází o to podstatné, kvůli čemu čerstvě praženou kávu preferujeme – maximální chuť. Kávu proto balíme do připravených sáčků do několika hodin po upražení. Náš materiál sáčku zaručuje  nejlepší ochranu před vnějšími vlivy – světlem, kyslíkem a vlhkostí.

Po upražení káva dál “pracuje”. Ze zrnek se ještě několik dní uvolňuje oxid uhličitý (CO2). Z toho důvodu je každý sáček vybaven jednosměrným ventilem. Ten na jedné straně nedovolí propustit nežádoucí vzduch dovnitř sáčku, a na druhé straně umožňuje oxidu uhličitému z obalu unikat. Volíme Platíte za kvalitní kávu, nikoliv okrasný obal. Kvalita naší kávy je dále šířena tzv. mouse advertising,  spokojeností a ústním doporučením našich zákazníků, proto i Vás prosíme, budete-li spokojeni, doporučte nás!

Cena, dostupnost, profesionalita

  • Jsme specialisté na kávu – naše káva má výbornou chuť
  • Nabízíme široký sortiment, exotické druhy kávy
  • U zásilek nad 1 500,-Kč doprava ZDARMA
  • Každý týden akce
  • Stovky kg skladem
  • Nabízíme kávové cateringy, degustace a dárkové balíčky 
3.hrnek káva pěna(1)